A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Szerintem a számítástechnikai szaküzletek nem egymás konkurenciái. Hogy állíthatok ekkora hülyeséget? Úgy, hogy jelenleg Magyarországon a helyzet az, hogy a vevők nagy többsége nem két számítástechnikával foglalkozó szaküzlet között dönt, hogy melyikben vásároljon, hanem alapvetően aközött, hogy egyáltalán számítástechnikai szaküzletben vásároljon-e informatikai terméket, vagy valamelyik nagy áruházban. És ezt alapvetően borzasztóan nagy problémának tartom, mindjárt egyet is fogsz érteni velem!

Notebookot árulnak már a Tescoban, Sparban, de még a Lidl-ben vagy Aldiban is. És persze árulnak kimondottan számítástechnikára szakosodott üzletekben is. Hol itt a gond? Ott, hogy a nagy áruházakban ezek az elektronikai termékek csak kiegészítő termékek, szükséges rosszak. Ezek az üzletek nem erre a területre szakosodtak, nem alkalmaznak informatikai szakembereket, akik tényleges segítséget tudnak nyújtani egy vevőnek, hogy az igényeinek megfelelő számítógépet vagy egyéb informatikai eszközt tudjon vásárolni. Nem beszélve a garanciális ügyintézésről, szoftverek telepítéséről, használat közben felmerülő szakmai tanácsokról, stb.

Túl mindezeken, a legtöbb esetben még sokkal drágábbak is, mint egy számítástechnikai szaküzlet. Egyszer jártam a Sparban, ahol egy vásárló egy routert nézegetett, és beszédbe elegyedtünk. Elmondta, hogy ő nem ért hozzá, de ott senki sem tudott segíteni neki. Ugyan elmondtam neki, amit tudni kell a routerekről, de ami miatt leírtam ezt a kis történetet az az, hogy amit 9.900 Ft-ért árulnak a Sparban, az 300 méterrel arrébb egy számítástechnikai üzletben 6.200 Ft. Persze vannak akciós ajánlatok, amik árban tényleg nagyon versenyképesek, de az ár továbbra is csak egy tényező a sok közül.

Ahogyan a suszter maradjon a kaptafánál, úgy a nagy áruházakban vásárolj élelmiszert, egyéb dolgot pedig az arra szakosodott szaküzletben. Kádár is azt mondta, hogy "Minden legyen az, ami. A krumplileves legyen krumplileves, elvtársak!" Így az eredetileg élelmiszerekkel foglalkozó áruházban vásárolj csak élelmiszert, ne pedig számítógépet.

És végül, mi a helyzet az elektronikai nagy áruházakkal?

Ez egy fokkal jobb választás az előbb említett áruháztípusokhoz képest, de még mindig nem annyira specializálódott üzletek, mint egy szaküzlet. Az ilyen áruházak is elsősorban TV-k, hűtők és mosógépek értékesítésére vannak berendezkedve, és a számítástechnika csak mellékes kiegészítő. Szoftveres telepítésekben, tanácsokban, vásárlás utáni problémákban itt sem fogsz segítségre lelni.

Azt javaslom, hogy bármit is vásárolsz, azt mindig szaküzletben tedd meg, ne pedig egy mindent értékesítő áruházban.

 

Te szoktál nagy áruházban vásárolni informatikai eszközt?

Címkék: laptop vásárlás tippek-trükkök számítógép vásárlás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr956155225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása